Kutatás

Biológiai alapok kutatása a zöldségféléknél:

  • tápanyag- és talajigény;
  • hőigény, víz és páratartalom kérdésköre;
  • növény- és talajvizsgálati módszerek továbbfejlesztése.

Alkalmazott technológiai kutatás:

  • hibridmagok termesztés-technológiájának továbbfejlesztése;
  • a tápanyagellátás hatékonyságának növelése (támogatók: FVM, cégek, termelő üzemek);
  • fajtaösszehasonlító kísérletek (tenyészedényekben, kisparcellákon és üzemekben);
  • papírcserepes palántanevelési kísérletek;
  • hajtatott növények korszerű termesztési módszereinek kutatásai;
  • Ökológiai zöldségtermesztés technológiai fejlesztése

Termésminőség javítását célzó kutatások:

  • nitrát- és nitrittartalom szabályozása;
  • nehézfém-tartalom csökkentése;
  • konzisztencia vizsgálatok, tárolhatóság, szállíthatóság javítása;
  • üzemi felmérések és vizsgálatok a hajtatási és a szabadföldi technológiák talaj- és tápanyagviszonyairól;
  • hibrid paprika nemesítése, fajtafenntartás és vetőmag előállítás (a kar Kísérleti Üzeme és Tangazdaságával  közösen végzett munka).

   

PhD hallgatók kutatásai:

  • paprika sótűrési vizsgálata;
  • intenzív fűszerpaprika termesztés
  • tojásgyümölcs hajtatásának technológiai fejlesztése
  • palántanevelési földkeverékek kérdésköre;
  • kisparcellás növényvédelmi kísérletek;
  • környezettudatos technológiák alkalmazása az intenzív babtermesztésben
  • sárga- és görögdinnye oltási kísérletek;
  • csíráztatási vizsgálatok;
  • termeszthető gombafajok technológiai fejlesztése;
  • környezetbarát zöldségtermesztési technológiák kutatása.

Kutatási témák a gombatermesztés területén

magyar